Berättelse: Hos frisören

En muslim gick till frisören för att klippa sig och trimma skägget. När frisören började klippa honom, började de småprata. De pratade om allt möjligt och till slut kom de till att prata om Gud.

Frisören : “Jag tror inte att Gud finns.”

Kunden (muslim) : “Varför säger du så?”

Frisören : “Jo, det räcker att gå ut på gatan för att inse att Gud inte finns. För, om Han finns, skulle det finnas så många sjuka människor? Skulle det finnas så många överlämnade barn? Om Gud fanns, skulle plågor och smärta inte kunna finnas. Jag kan inte tänka mig en Gud Som skulle kunna tillåta dessa saker.”

Kunden (muslim) tänkte en stund och beslöt sig att inte svara, för att inte börja debetten (som skulle kunna leda till fientliga toner). Frisören avslutade sitt jobb med kunden, som lämnade frisörsalongen. Så fort han gick ut på trottoaren, såg han en långhårig man, rufsig i håret, som dessutom var smutsig; och med ovårdat skägg – mannen såg ut som slusk. Muslimen vände sig tillbaka till salongen, kom in och sade:

Kunden (muslim) : “Vet du vad, jag tror inte att frisörer finns.”

Frisören : “Hur kan du säga det?” frågade frisören, helt häpen över kundens blindhet. “Jag står ju framför dig, jag är frisör och har precis klippt dig!”

Kunden (muslim) : “Nej. Frisörer finns inte. För om de fanns, skulle det inte finnas folk med långt, smutsigt, rufsigt hår och med ovårdat och smutsig skägg, som den där mannen utanför salongen.”

Frisören : “Men, snälla du, frisörer finns ju! Sådant händer därför att dessa människor väljer att inte komma till frisören.”

Kunden (muslim) : “Exakt. Du har rätt.”


Gud finns. Onda saker händer när människor väljer att inte skynda sig till Gud och när människor väljer att inte söka skydd och hjälp från Honom. Därför finns det eländet i världen.


Ref: http://www.turban.se/?p=93