Hanafi Fiqh del 7-9 | Salahuddin Barakat

Olika typer av vatten

H7 – Vatten och dess källor
Frågor som besvaras i denna lektion är bland annat: “Kan man utföra tvagning (wudu’) med snö och hagel?”, “Kan man utföra tvagning med havsvatten?” m.fl.
H8 – Kvarlämnat vatten
Här förklaras vilket kvarlämnat vatten som är tillåtet att användas i tvagningen, vilket som är ogillat och vilket man inte får använda och när detta gäller.
H9 – Kategorisering av rena vätskor
Här går vi igenom vilka vätskor som anses vara rena och vilka som är rena men inte har en renande förmåga, dvs. man kan ej utföra tvagning med dem.


H7: Vatten och dess källor

H8: Kvarlämnat vatten

H9: Kategorisering av rena vätskor


Har du frågor?
I så fall går det bra att skriva dem i kommentarfältet här nedan, alternativt skicka dem till oss, så kommer de inshaAllah att besvaras i en kommande session.


Från spellistan Sidi Salahuddin Barakat Direktlänkar: H7 | H8 | H9

[allvideogallery profile=2 category=1]
Thumbs:
http://img.youtube.com/vi/6hiXa8pQjXc/1.jpg
http://img.youtube.com/vi/S12t9ya9jrg/1.jpg
http://img.youtube.com/vi/Hfor3qN08MM/1.jpg

Hanafi Fiqh – Lektion 7: Vatten och dess källor | Sidi Salahuddin Barakat

I denna lektion talar Shaykh Salahuddin Barakat (må Allah bevara honom) om vatten och dess källor. Frågor som besvaras i denna lektion är bland annat: “Kan man utföra tvagning (wudu’) med snö och hagel?”, “Kan man utföra tvagning med havsvatten?” m.fl.

Hanafi Fiqh – Lektion 8: Kvarlämnat vatten | Sidi Salahuddin Barakat

I denna lektion talar Shaykh Salahuddin Barakat (må Allah bevara honom) om det kvarlämnade vattnet som blir över efter drickning”. I denna korta lektion förklarar han vilket kvarlämnat vatten som är tillåtet att användas i tvagningen, vilket som är ogillat och vilket man inte får använda och när detta gäller.

Hanafi Fiqh – Lektion 9: Kategorisering av rena vätskor | Sidi Salahuddin Barakat

I denna lektion går Shaykh Salahuddin Barakat (må Allah bevara honom) igenom vilka vätskor som anses vara rena och vilka som är rena men inte har en renande förmåga, dvs. man kan ej utföra tvagning med dem.

1 Response

  1. rahma.se says: