SKT’s ambulanser går in i Syrien | turkiska/svenska

SKT’s ambulanser går in i Syrien

Turkiskt reportage med svensk text (4 min)
Översatt av ss

Måndagen den 8 april 2013 gick SKT’s andra konvoj med 28 fullt utrustade ambulanser över gränsen mellan Turkiet och Syrien. I detta korta reportage får vi bl.a. höra en syster från England som deltog i konvojen, och syrier som flyr över gränsen mellan Syrien och Turkiet.

Klicka “CC” på nedre ribban för SVENSK TEXT

SURİYE’DEKİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİ İÇİN YOLA KOYULAN İKİNCİ TIBBİ YARDIM KONVOYU PAZARTESİ SABAHI CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISINA ULAŞTI. İNGİLTERE’DEN YOLA ÇIKAN KONVOYA HİLAL HABER MERKEZİNDEN ARKADAŞIMIZ UMUT EROL VE KAMERAMAN BİLAL BERÇİN EŞLİK ETTİ. SINIRDA YAŞANANLAR VE ÖNCESİ, HABERİMİZDE…

[wpspoiler name=”Läs hela reportaget på svenska” ]

SKT’s ambulanskonvoj går över gränsen från Turkiet och Syrien

10 april 2013

SKT volontärer hjäper sina muslimska syskon i Syrien. De är nu för andra gången på väg mot Syrien.

I fredags kom de till Turkiet. Ett åttiotal engelska medborgare, tas emot av den turkiska hjälporganisation “En hjälpande hand”. De kommer sen att fortsätta sin väg via Istanbul, Sakarya, Ankara, Konya och beräknas passera Adana före söndag.

Hjälporganisation, som lämnade England för åtta dagar sedan, har passerat Adana i kväll, och kommer att fortsätta mot Hatay. De hälsas med glädje här, och de kommer att få hjälp att ta sig över den gränsen vid Hatay till Syrien.

Alla som deltar i hjälpaktionen har olika livsberättelser – den mest unika av dem är Suzans bärättelse, eftersom hennes familj fortfarende är kristen. För 31 år sedan kom Suzan till Istanbul och bestämda sig för att bli muslim när hon hörde adhan. Sedan gifte hon sig med en muslimsk man och beslutade sig för att hjälpa den muslimska umman.

Susan:
– Vi är all volontärer för SKT. En muslim känner sina muslimska syskons lidande. Det är därför vi är här. Våra syskon i Syrien lider nu. Det är minsta vi kan göra att skynda till deras hjälp.

Konvojen har blivit mycket uppmärksammad. Den ska passera Cilvegözu gränsstation på måndag. Det brittiska teamet har levererat ett mobilt sjukhus, 28 ambulanser och många mediciner till syrierna.

Nu har ambulanskonvojen, som avgick för 9 dagar sen, anlänt till gränsposten i Cilvegözu. Den består av 28 bilar – ni ser dem nu i färd med att passera gränsen till Syrien. Antalet människor som passerar gränsen har minskat jämfört med inbördetskrigets början, men fortfarande flyr många syrier till Turkiet. De berätter med sorg om Asads massaker.

Vi står nu är framför i Cilvegözu vid gränsövergången mot Syrien. Hundratals syrier flyr från Asad och Syrien till Turkiet varje dag genom denna gränspost.

Syrier vid gränsen:
– Människornas har ingen värde i Syrien. Asads soldater mördar alla om de får tag på. Jag är från Homs. Det finns inga vapen kvar längre som Asad har inte beskjutit oss med. Han har beskjutit oss med kemikaliska vapen, vanliga vapen och bomber.

Syrier vid gränsen:
– Jag är mycket ledsen över att jag varit tvungen att lämna mitt land, men jag hade ingen annat val. Jag tror och hoppas att Asad ska förlora kriget.

Syriens folk tackar Turkiets stadsminister Recep Tayyip Erdogan och det turkiska folket. Man är upprörd över att Arabvärlden bemöter Asads brott med tystnad.

Syrier vid gränsen:
– Jordanien, Irak, Libanon har stängt sina gränser för oss, de hjälper oss inte. Det är bara Turkiet som hjälper oss.

Syriens folk genomlever ett mycket svårt skede nu. Asads tyranni bara fortsätter. Här ser ni syrier som passerar till Turkiet med bilar för att förse sig med förnödenheter från Turkiet.

Syrienss folk behöver förstärkt hjälp mot Asad. De är nu inne på tredje året i inbordetskriget. Vi önskar alla att Syrien ska bli ett fritt land och att blodbadet ska sluta.

[/wpspoiler]


Sprid direktlänken:
youtube.com/watch?v=xXuP7so37WA&list=PLRQ3cg94EWU4hDpThoq6NleTMwqjTEClT
Från youtube-kanalen nurotnu
Ursprunglig ID: 7EuuAJRj33Y